LeadershipTango

LeadershipTango

Ontdek met LeadershipTango de gelijkenissen tussen de Argentijnse tango en modern leiderschap. Let wel: dit is geen dansles, maar een leiderschapstraining waarbij we de tango gebruiken als parallel.

Wat is goed leiderschap? En bent u goed te volgen?

Leer met andere ogen kijken naar uzelf en uw omgeving. LeadershipTango leert ons het belang van onder meer inlevingsvermogen, directe feedback, toewijding, geduld en oefening. Na een introductie in leiderschapstheorie gaan we aan de slag met een aantal eenvoudige tango-passen. Daarbij krijgt u feedback op uw stijl van leiden en volgen

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die benieuwd is naar zijn specifieke leiderschapskwaliteiten. Teams en afdelingen ontdekken tijdens de deelname nieuwe inzichten in hun onderlinge verhoudingen waardoor ze beter leren samenwerken.

De cursus LeadershipTango is beschikbaar in drie vormen:

 1. Kennismaken met LeadershipTango de workshop
  Deze workshop duurt minimaal 1 uur en maximaal 2,5 uur. We gaan kort in op de leiderschapstheorie en de deelnemers leren een aantal eenvoudige tango-passen. Eventueel kunt u gebruikmaken van een diner in restaurant Sibelicious op de Academy van Hotel Management in Breda.
 2. Verdiepen van LeadershipTango: de Training
  Deze training duurt 2 dagdelen en biedt een goede mix tussen theorie en praktische oefeningen over leiden en volgen.
 3. Werken met LeadershipTango: het leertraject.
  Tijdens acht wekelijkse sessies van 1,5 uur behandelen we niet alleen theorie en oefeningen, maar onderzoekt u ook uw eigen leiderschapsstijl op de werkvloer. U reflecteert met een observatieverslag en een logboek hoe u uw dagelijkse praktijk kunt verbeteren. Na het succesvol doorlopen van dit leertraject ontvangt u het LeadershipTango Certificaat.

Na afloop van de workshop heeft u zelf ervaren en geleerd dat LeadershipTango:

 • Vraagt om vaardigheid, moeilijk is en geduld en oefening vergt
 • Alleen lukt met empathie en door oog te hebben voor uw danspartner
 • Uitnodigt om in het strategisch centrum te blijven en balans te houden
 • U leert met verschillende partners diverse muzikale contexten aan te gaan: vreugde, melancholie, wrok, gekte, net zoals verschillende klanten en stakeholders horen bij diverse zakelijke contexten.

informatie
aanvragen