Projectomschrijving

Mensgericht Bernhoven

Bernhoven_bannerBernhoven is het ziekenhuis dat de regio Veghel, Uden, Oss bedient. De organisatie interpreteert ‘zorg’ heel breed. Oprecht zorgen voor elkaar, dat betekent vanzelfsprekend excellente medische zorg leveren, maar ook gastvrij zijn naar patiënten, gasten en medewerkers.

In 2014 ontving Bernhoven de Gastvrijheidszorg met Sterren Award voor het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland. De ambities van Bernhoven reikten echter nog verder. Bernhoven stelde zich ten doel om zich in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis kunnen noemen.

Kwaliteitscyclus

Om die ambitie kracht bij te zetten heeft Bernhoven Hospitality at Work in 2014 gevraagd de mensgerichtheid van het ziekenhuis en alle afdelingen meetbaar te maken. Daarnaast heeft Hospitality at Work geholpen bij het opzetten van een kwaliteitscyclus met dat specifieke doel. Er is een meetinstrument ontwikkeld dat mensgerichtheid in menselijk handelen, in gebouw en inrichting alsook in diensten en processen inzichtelijk maakt vanuit patiëntperspectief. Momenteel assisteert Hospitality at Work bij de implementatie van Customer Centric Circles waarbinnen dit meetinstrument een centrale rol speelt.