Projectomschrijving

Masterclass: Innovatief & Disruptief HRM

Het HR Lab vraagt zich af in welke context HR-professionals in de toekomst zullen opereren. Meer zelfs: wat de toekomst van HR is? Hoe bereiden HR-professionals zich voor op de huidige en toekomstige maatschappelijk ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dat is de doelstelling van de Masterclass Innovatief & Distruptief HRM in de Business Faculty in Brussel van 16 April.

Nieuwe business modellen, methodieken en instrumenten voor veranderingsmanagement en best practices. Enkele termen die de bevlogen experts met zich brengen zijn: Future search, Open space, World café, Appreciative inquiry en Co-creation. Daarnaast biedt de Masterclass verslag en anecdotes uit Silicon Valley, een kijk op nieuwe disruptive technologieën binnen HRM.

Joseph Roevens

 

Dr. Joseph Roevens PhD. deelde tijdens de Masterclass zijn expertise in Verandermanagement, in het bijzonder Semco-stijl Leiderschap, Zappos-stijl zelfmanagement, en grondig veranderen.

Het SEMCO-model (en haar gelijken) omarmen binnen de Belgische context. Sinds 1995 bespreek ik de SEMCO case, over een vorm van volwassen participatief management, met Belgische en Nederlandse professionals. Toen was het al een oplossing voor de erg disruptieve Braziliaanse economie van de jaren 70/90. Vandaag is het een model voor de Wereld Economie. Zo ook het Franse Favi, het Nederlandse Buurtzorg, Belgische wit-Gele Kruis, het Amerikaanse SRC, World Blu en vele anderen. Behandel medewerkers participatief als volwassen partners. Deze zullen de robotisering altijd een stapje voor zijn en/of omarmen. Bijvoorbeeld, FAVI is het enige bedrijf dat nog steeds in Frankrijk (met Franse lonen !) succesvol auto-onderdelen produceert. Haar meestal laaggeschoolde arbeiders doen mee in een project met als vraag “hoe hier nog te werken binnen 20 jaar”, waardoor zij o.a. innovatieve componenten voor electrische motoren hebben ontwikkeld, en nog steeds in Frankrijk kunnen blijven werken. Zoiets kan in het klassiek paternalistisch arbeidssysteem niet.

Voor meer informatie over de masterclass en de organisatie

bezoekt u HRMinfo.net

HRMinfo.net