Projectomschrijving

Recent is het rapport ‘Concept Ontwikkeling Café Ons Thuis’ gepresenteerd aan de opdrachtgever. Dit was het resultaat van onderzoek en interactieve activiteiten gedurende de periode van februari tot en met oktober 2016. Als resultaat is in samenwerking met de heer Visker, mevrouw van Gorp en medewerkers van Café “Ons Thuis” een nieuw concept ontwikkeld.

Oplevering Café Ons Thuis

Oplevering Project Café Ons Thuis

Er werd gestart met het analyseren van de opdracht van Café “Ons Thuis” om invulling te vinden voor een aangekocht stuk grond van 2400 m2 grenzend aan het huidige bedrijf. Na de organisatie op intern en extern gebied onderzocht te hebben, zijn de resultaten gebruikt als input voor twee workshops. Tijdens deze workshops is het concept ontwikkeld waarna een investeringsbegroting is gemaakt.

Gedurende het project zijn verschillende experts van Hospitality at Work betrokken geweest. Naar aanleiding van hun betrokkenheid tijdens het bereiken van het uiteindelijke resultaat is aan hun gevraagd wat zij van het proces en uiteindelijke resultaat vinden.

Geoff MareeGeoff Marée
Design, Creativity, Innovation, Hospitality, Imagineering

‘Dit project heeft het mogelijk gemaakt voor Café “Ons Thuis” om intensief te kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst.
Gebaseerd op hun eigen cultuur en kwaliteiten zijn meerdere inspirerende concepten ontwikkeld. Dit proces heeft het mogelijk gemaakt dat een op maat gemaakte oplossing is gevonden voor hun ambities in de toekomst. Ik ben van mening dat de vele mogelijkheden aan de oevers van de rivier de Mark die het nieuwe concept bevat, gebruik maakt van de unieke kwaliteiten van de locatie. Naast het bedrijfspotentieel en de aanvulling van horeca aanbod in de omgeving van Terheijden, heb ik het gevoel dat het ook een positief effect heeft gehad op de onderlinge verhoudingen en betrokkenheid binnen het team van Café “Ons Thuis”.’

 

Pieter le Roux BWPieter le Roux
Building Performance Evaluation, Post-Occupancy Evaluation, Workplace Research, Process Guidance for Decision-Making

‘Ik sta volledig achter dit concept. Ik ben van mening dat het uiteindelijke concept absoluut van toegevoegde waarde zal zijn voor Café “Ons Thuis” en de omgeving van Terheijden. Gedurende het gehele proces is er constant actief gewerkt aan dit project en zijn de doelen in acht gehouden. In de zin van stappen tijdens het proces, zijn de doelen objectief vertaald naar conceptuele mogelijkheden. In dit resultaat is naar mijn mening de diversiteit in faciliteiten en mogelijkheden voor gasten de grootste kracht van het toekomstige bedrijf. De sterkste punten zijn: het waarmaken van de mogelijke verwachtingen op het gebied van gastvrijheid en comfort, de flexibiliteit van de organisatie om te voldoen aan de wensen van de gasten en de beschikbaarheid van een diversiteit aan plekken op het terrein waardoor gasten verschillende keuzes hebben. Wat ik verrassend vond tijdens het proces was het gemak en de openheid waarmee problemen en doelen werden gecommuniceerd door de eigenaren van Café “Ons Thuis”. Daarnaast was ik positief verrast door de manier waarop de communicatie verliep tijdens de fase waarin het concept werd ontwikkeld net als de verwerking van de keuzes in een conceptueel ontwerp.’

 

Maarten Staps BWMaarten Staps
Hospitality Management, Project Management, Real-Estate Development, Consultancy

‘Om tijdens het project een nieuw concept te ontwikkelen voor Café “Ons Thuis”, zijn verschillende creatieve manieren gebruikt om alle betrokkenen op creatieve manieren te laten kijken naar de situatie. Hierdoor is het ontwerp ontstaan van een nieuw bedrijf waarin het herkenningspunt centraal staat en gasten heerlijk kunnen genieten van hun vrije tijd. Café “Ons Thuis” zal hierdoor opvallen in deze regio van Noord-Brabant en de resultaten van dit rapport zullen van grote waarde zijn tijdens het realiseren hiervan.’

 

Ingrid Coppen BWIngrid Coppen (Projectleider)
Hospitality Management, Customer Journeys & (Bedrijfs)communicatie

Met ontzettend veel plezier heb ik dit jaar samengewerkt met ons team aan deze boeiende opdracht. Ook de samenwerking met de directie van Café Ons Thuis was inspirerend. Ik ben ervan overtuigd dat we, door gezamenlijk de uitdaging aan te gaan om een nieuw concept te ontwikkelen voor de uitbreiding van Café Ons Thuis, veel kennis, passie en energie hebben kunnen combineren. Het nieuwe concept is een resultaat van samenwerking. Ik ben dankbaar en trots dat wij, vanuit Hospitality at Work, een steentje bij hebben mogen dragen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Zeker weten dat we een van de eerste gasten zullen zijn!

 

kevin-van-de-weijdevenKevin van de Weijdeven
Hospitality, Concept Development

Gedurende dit project heb ik de mogelijkheid gehad om met de enthousiaste ondernemers van Café “Ons Thuis” te werken. Daarnaast ben ik een samenwerking aangegaan met de mensen die eerder vermeld zijn en ik deel hun mening. Ik sta volledig achter het concept dat tijdens intensieve workshops is ontstaan en waar het uiteindelijke rapport het resultaat van is. Ik denk dat het concept meerdere mogelijkheden heeft om het bedrijf tot een succes te maken en naamsbekendheid in de regio te creëren.