Wine & Spirit Education Trust

De Wine & Spirit Education Trust (WSET® ) is wereldwijd de toonaangevende aanbieder van opleidingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken. De cursusprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar kennis over wijnen en gedistilleerde dranken wil opbouwen of verdiepen, van beginners tot professionals.

WSET® Level 1 Award in Wines

Bent u beroepsmatig geïnteresseerd in wijnen? Of zijn wijnen een hobby en wilt u hier meer over te weten komen? Dan is deze training iets voor u.
De training beslaat drie avonden. De populairste witte en blauwe druivensoorten worden behandeld, alsmede zoete en versterkte wijn. Ook het combineren van wijn en spijs krijgt de aandacht. Uiteraard laten wij u ook met een zorgvuldig gekozen selectie wijnen kennis maken. Voorkennis voor deze training is niet nodig! De training wordt afgesloten met een examen(avond) en bij goed gevolg ontvangt u een internationaal erkend diploma van WSET®. Reken op ongeveer 3 uur huiswerk voor het examen, dat bestaat uit 30 multiple choice vragen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 150,- inclusief lesboek, wijnen en het WSET® examen (en diploma). De cursus wordt gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels gegeven.

 

WSET® Level 2 Award in Wines

Wilt u een stapje verder gaan? Dan is deze cursus wellicht iets voor u.

U gaat meer de diepte in. Tijdens 7 sessies komen onder meer druivensoorten en belangrijke regio’s aan bod, net als de aspecten van wijnbouw en vinificatie. Deze cursus omvat zeven lesavonden van 2 uur. “Looking behind the label” is het thema: wat kun je verwachten van een wijn als je het etiket leest? De klassieke wijnlanden en –druiven komen uitgebreid aan de orde, maar ook de Nieuwe Wereld, zoete, versterkte en mousserende wijnen. Daarnaast gaan we in op de invloed van de wijnmaker en vinificatie. De laatste avond vullen we met een proefexamen en een wijn-spijssessie. Enige voorkennis is raadzaam, maar niet strikt noodzakelijk. De training wordt afgesloten met een examen(avond) en bij goed gevolg ontvangt u een internationaal erkend diploma van WSET®. Reken op minstens 10 uur huiswerk voor het examen, bestaande uit 50 multiple choice vragen.

De kosten voor deze cursus bedragen € 525,- inclusief 2 proefglazen, lesboeken, passende kwaliteitswijnen en het WSET® examen (en diploma). De cursus wordt gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels gegeven.

 

WSET® Level 3 Award in Wines

Dit programma is ontwikkeld voor iedereen die al een uitgebreide voorkennis heeft, en die zich wil ontwikkelen tot een eersteklas sommelier.

De opleiding telt 10 sessies en is bedoeld voor medewerkers of leidinggevenden die zich verder willen ontwikkelen, maar ook voor hobbyisten. Want de echte liefhebber kan zich hier ook aan wagen! Het gestructureerd en professioneel beoordelen van wijnen maakt een belangrijk onderdeel uit van deze opleiding. Een breed gamma druivensoorten wordt besproken, wijnen uit de klassieke wereld, de nieuwe wereld, minder gangbare landen en druiven. Ook klimaatfactoren, vinificatie en wijnbouw krijgen hier grote aandacht. Verpakking, factoren die de prijs bepalen, marketing, wetgeving…
Een stevige voorkennis is ten sterkste aan te raden, alhoewel WSET® het niet verplicht stelt. Een vooropleiding WSET® 2, SWEN/SDEN 2 is ideaal. Deze opleiding (cursus is hier niet meer het juiste woord) wordt wereldwijd hooglijk gewaardeerd. Een totale studiebelasting van 80 tot 100 uur, inclusief lessen, is normaal. Het theorie examen bestaat uit 50 multiple choice vragen en 4 open vragen. Het praktijkexamen bestaat uit het beschrijven van twee wijnen volgens de Systematic Approach to Tasting.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 1050,- inclusief 2 proefglazen, het lesmateriaal, passende kwaliteitswijnen en het WSET® examen (en diploma). De cursus wordt geheel in het Engels gegeven.

 

Maatwerk

Hospitality at Work verzorgt met alle plezier varianten op deze opleidingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan langere sessies of bijeenkomsten die meer nadruk leggen op proeftechniek of op een specifieke kennisbehoefte. Ook kunnen wij sessies verzorgen die helemaal toegespitst zijn op uw organisatie en behoeften. Deze sessies vallen echter buiten de WSET-opleidingen en bijbehorende certificering

U kunt op dit moment reserveren voor de volgende cursussen en tijden:

WSET® Level 1 Award in Wines*

woensdag 15, 22 en 29 maart 2017, van 19.00 – 21.00 uur
woensdagavond 5 april vindt het examen plaats

WSET® Level 2 Award in Wines*

woensdag 12 en 19 april, woensdag 3, 10, 17, 24 en 31 mei 2017 van 19.00 – 21.00 uur
woensdagavond 7 juni vindt het examen plaats

WSET® Level 3 Award in Wines*

donderdag 16, 30 maart, donderdag 6, 13, 20 april, donderdag 4 mei, woensdag 10 mei, donderdag 18 mei, woensdag 24 mei, donderdag 1 juni, van 13.00 – 16.00 uur
donderdagmiddag 8 juni vindt het examen plaats

Trainers

De trainingen worden verzorgd door de gecertificeerde WSET opleiders:

Jaap Heijmeijer en Rob van Ginneken.

 

* Alle trainingen vinden plaats op de Academy van Hotel en Facility Management, Sibeliuslaan 13 in Breda

WSET Level 1 Award in Wines

Aan het eind van deze training heeft u onder meer kennis van de belangrijkste druivensoorten en hun smaakprofiel. U begrijpt de principes van wijn-spijscombinaties, wijnopslag, serveercondities en serveertemperaturen. Ook gaan we in op manieren om een fles stille of mousserende wijn te openen.

U ontvangt het internationaal erkende certificaat WSET® 1, met bijbehorend speldje.

 

WSET Level 2 Award in Wines

Tijdens deze training komen onder meer druivensoorten aan bod, net als belangrijke regio’s en de diverse aspecten van wijnbouw en vinificatie. Aan het eind van deze cursus heeft u bovendien basiskennis opgedaan over de productie van gedestilleerde dranken en verschillende commercieel-relevante producttypes als whisky, rum, gin en jenever.

U ontvangt het internationaal erkende certificaat WSET® 2, met bijbehorend speldje.

 

WSET Level 3 Award in Wines

Nadat u deze opleiding heeft afgerond, bent u onder meer in staat om gestructureerde proefnotities te maken en wijnen professioneel te beoordelen. Daarnaast beschikt u over diepgaande theoretische kennis over wijn en gedistilleerde dranken.

U ontvangt het internationaal erkende certificaat WSET® 3, met bijbehorend speldje.

WSET wijn cursus reserveer nu